Gezonde voeding is de basis voor een goede gezondheid en goede groei van een kind. Dit valt niet altijd mee. Kinderen (maar ook volwassenen) worden aan zoveel verleidingen blootgesteld en zijn er zoveel keuzes te maken dat het heel lastig kan zijn om die basis vast te houden.

Als die gezonde basis staat, is er zeker ook ruimte voor minder verantwoorde keuzes maar hoe gaan jij en jouw kind hier mee om? Want ook al is er een ruime keuze in voedingsmiddelen, het is niet altijd eenvoudig om als ouder de juiste voeding samen te stellen voor je kind en jezelf. Als je je al op jonge leeftijd een gezonde basis hebt aangewend, profiteer je hier de rest van je leven van. 

 

Als gecertificeerd gewichtsconsulent werk ik op een laagdrempelige manier samen met ouders en kinderen naar een gezonder voeding- en beweegpatroon. Omdat afvallen onder de 18 jaar wordt afgeraden, ligt tijdens het traject de nadruk op het aanpassen van het eetpatroon en meer op stabiliseren van het gewicht dan zo zeer op gewichtsverlies. Met de groei die je kind nog maakt komt de verhouding lengte en gewicht meer in overeenstemming en is gewichtsverlies iets dat vanzelf volgt. Volwaardige voeding is juist belangrijk voor een kind. Een kind heeft volwaardige voedingstoffen nodig voor zijn of haar groei maar deze zijn ook essentieel voor zijn of haar ontwikkeling, leervermogen en energie. 

Aan de hand van coachingsgesprekken (consulten), afgestemd op de leeftijd, leid ik jouw kind (en het gezin) weer op weg naar een gezonde basis.

 

Jouw kind vol energie, die (weer) goed in zijn of haar vel zit en blij en gelukkig is, daar word je toch zelf ook blij en gelukkig van? Ik help je er graag bij.