Geniet jij, net als ik, ook zo van de Kerstdagen maar voel je je na die 2 dagen toch wat energieloos? Dat kun je voorkomen door….ook tijdens de feestdagen te blijven bewegen! Jawel, ook tijdens de feestdagen. Dit zorgt juist voor een goede balans. En hier hoef je helemaal de deur niet voor uit, als je dat niet wilt. Dat kan gewoon thuis en hoeft maar een paar minuten te deuren. Waar heb je het over zal je denken? De Tabata…de wat? De Tabata. Dit is een korte workout waarbij je 8x 20 seconden 1 oefening uitvoert en je steeds tussen iedere herhaling 10 seconden rust hebt. Maar ga die 8x 20 seconden wel voluit! Dit kan van alles zijn; de pushup, de squat, touwtje springen, de plank, sit-ups, wat je maar wilt. Heb je na die 2.40 min nog energie over? Of heeft het je juist meer energie opgeleverd? Doe er dan nog een andere oefening achteraan. "Maar heeft zo kort trainen dan wel zin"; zul je je afvragen. Zeker wel! Jouw hartslag gaat tijdens deze training meerdere malen flink omhoog waardoor je stofwisseling zal versnellen. Dit blijft nog uren na de training doorwerken – het zogenaamde afterburn-effect. Je verbrandt, met andere woorden, de rest van de dag nog extra calorieën.

Tabata training heeft een heel positief effect op het vergroten van je kracht en snelheid, het verbeteren van je conditie, het beter om kunnen gaan met verzuring én dus op het verbranden van vet.

Doe deze workout bijvoorbeeld voor het kerstontbijt of als alle voorbereidingen voor het kerstdiner zijn getroffen en je zit te wachten op je gasten. Wedden dat je je na het doen van een Tabata super energiek voelt en je een stuk lekkerder aan tafel schuift?

Natuurlijk hoef je niet persé sportkleding aan te trekken om toch lekker te bewegen; ga na het eten of tussen de verschillende gangen door een stuk wandelen met elkaar.

Zo geniet jij dubbel van de Kerst en gaat het oppakken van jouw normale

eetpatroon a.s. woensdag een stuk makkelijker.

Ik wens je heel fijne Kerstdagen toe!