Met de feestdagen in het vooruitzicht en de eindejaar borrels op komst liggen de momenten waarop je ongemerkt te veel eet weer op de loer. En laten we drank ook niet vergeten. Een paar glazen alcohol zorgt er ook voor dat je wat ontremd raakt en dan eet je gemakkelijk meer dan je normaal gesproken zou doen. Dat is natuurlijk geen drama mocht het een keer gebeuren. Eén avondje uit de band springen maakt je echt niet dik. Maar als je je op al deze gelegenheden onder het genot van een drankje een beetje laat gaan, moet je niet gek opkijken dat je ongemerkt wat extra kilo's verzamelt. Dat kan anders! 

 

Tip 1:

Inventariseer je risicomomenten. Welke feestjes, borrels en etentjes staan er de komende maand in je agenda? Maak een lijstje van momenten waarop het risico van te veel eten en drinken op de loer ligt.

 

Tip 2:

Bepaal je mogelijkheden. Als je vooraf nadenkt over je mogelijkheden in deze situaties is het risico dat je je laat meesleuren in het moment minder groot. Op welke wijze kan je zelf sturen in wat je wel of niet eet en drinkt?

 

Tip 3:

Pak je normale ritme weer op. Etentje achter de rug? Pak zo gauw mogelijk je normale ritme weer op. Of las een dag in waarbij je extra gezond eet en je energie-inname beperkt.

 

Tip 4:

Blijf lekker bewegen, ook tijdens de feestdagen. Even geen zin in de sportschool? Hoeft ook niet. Een lekkere wandeling maken met elkaar is ook heerlijk. Kun je gelijk een beetje uitbuiken voor de volgende gang die klaarstaat. Of haal je schaatsen tevoorschijn en ga schaatsen! Er is in de buurt altijd wel een schaatsbaan te vinden. 

 

Tip 5:

Geniet! Bij alles wat je doet en van alles wat je eet en drinkt.