· 

Salade met gerookte makreel

Met dit heerlijke voorjaarsweer krijg ik altijd weer zin om voor de lunch een salade klaar te maken. Het is net ff wat meer werk dan een boterham smeren maar ik vind het een heerlijke afwisseling. Ik zorg er dan wel voor dat ik voldoende eiwitten en onverzadigde vetten toevoeg. Dit zijn niet alleen essentiële voedingsstoffen voor ons lichaam, deze voedingsstoffen zorgen ook voor verzadiging wat er voor zorgt dat je er voorlopig even mee vooruit kan. Kies er dan ook altijd voor, dat wanneer je een salade eet als lunch, je een eitje, wat noten, peulvruchten en evt. kip of vis toevoegt. Zo maak je van je lunch ook echt een maaltijd met de juiste voedingsstoffen.

 

Wat heb je nodig:

 

2 handjes (Mesclun) sla

handje walnoten

halve gerookte makreel (kan ook uit blik maar vers gerookt is lekkerder)

gekookt ei

appel in blokjes

 

Hoe maak je het:

 

Neem 2 handjes sla naar keuze. Ik koos voor Mesclun sla omdat dit blad vrij 'zacht' is van structuur en de sla heeft een milde smaak. Leg de sla op een bord en verdeel de blokjes appel, de gerookte makreel, de walnoten en het gekookte ei erover. Maak af met een paar druppels olijfolie en wat peper. Ik gebruikte nog een paar drupjes Ceasar salade dressing o.b.v. yoghurt en mosterd. 

Geniet ervan!

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0