· 

Goed gevulde salade

Je kunt gerust, in plaats van jouw vertrouwde volkoren boterhammen tussen de middag, eens een goed gevulde salade maken. Je kunt hier zoveel kanten mee op. Voeg wel extra eiwitten, vezels en onverzadigde vetten toe om het tot een volwaardige maaltijd te maken. Het toevoegen van o.a. peulvruchten, een gekookt eitje en een halve avocado zorgen voor verzadiging en een stabiele bloedsuikerspiegel. 

 

Wat heb je nodig:

 

40 gr (gemengde) sla

1 gekookt ei

1/2 avocado

klein blikje (80 gr) afgespoelde kikkererwten

1 tomaat in blokjes

70 gr gerookte kipfilet in blokjes

handje zaden en/of pitten (of noten) naar keuze

olijfolie

balsamico-azijn

peper en zout

 

Hoe maak je het:

 

Pak een ruime schaal en leg alle ingrediënten hierin. Maak een dressing van 3 tl olijfolie, 1 tl balsamico-azijn en wat versgemalen peper en zout. Maak de salade af met de dressing en.... eet smakelijk!

Reactie schrijven

Commentaren: 0