· 

Tosti zonder ham en kaas maar met...

Woensdag; tosti-dag! Tenminste, bij ons dan. Eigenlijk eet ik zelden een tosti, vind ik gewoon een beetje saai, en maak ik er puur mijn dochters (en hun vriendinnetjes) blij mee. Maar vandaag dacht ik, wat nou als ik 'm eens anders dan anders kan maken.

We kennen 'm allemaal met ham en kaas maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Geïnspireerd door 'Koken met Karin' die mij blij maakte met een verrassende combinatie én ook nog eens verantwoord :-)

 

Wat heb je nodig voor 2 dubbele tosti's:

 

4 lekkere bruine boterhammen

1/2 avocado

zachte geitenkaas

versgemalen peper

 

klein blikje tonijn op water

kappertjes

zongedroogde tomaat

plakje 30+ kaas

 

Smeer 1 boterham in met zachte geitenkaas en bestrooi met versgemalen peper. Leg de plakjes avocado erop en leg nu de andere boterham er bovenop. Smeer beiden buitenkanten van de boterhammen in met een dun laagje (room)boter. Leg voor een paar minuutjes in de koekenpan en draai daarna om.

De andere boterham belegde ik met een plakje belegen 30+kaas, deed er wat tonijn overheen, een paar kappertjes en reepjes zongedroogde tomaat en daar bovenop nog eens een boterham. Ook deze boterhammen smeerde ik aan de buitenkant in met boter en legde ze in de koekenpan. Nog even wachten en dan...smullen maar!