· 

Een salade met kikkererwten als lunch

Salade, kikkererwerten, gezond, voedzaam,
Salade met kikkererwerten

Gevarieerd eten is heel belangrijk. Niet alleen omdat elke dag hetzelfde eten saai wordt maar omdat zo de verschillende voedingsstoffen worden geleverd die je lichaam nodig heeft. Naast water zijn dat koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen. Vandaag maakte ik een salade van kikkerwten als lunch, een prima alternatief! Kikkererwten bevatten veel eiwitten en vezels waardoor je langer verzadigd bent en je ook nog eens je bloedsuikerspiegel gelijkmatig houdt. Ook bevatten ze vitaminen en mineralen zoals Vit E, Foliumzuur en Ijzer. Deze peulvrucht is daarmee dus heel veelzijdig én lekker.

 

Wat heb je nodig:

 

100 gr kikkererwten

1/2 rode ui

10 cherrytomaatjes

munt

basilicum

50 gr feta in blokjes

gedroogde chilipeper

olijfolie

citroensap

versgemalen peper en zout

 

Zo maak je de salade:

 

Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat goed uitlekken. Snijd de 1/2 rode ui fijn, halveer de tomaatjes en snijd een handjes munt- en basilicumblaadje fijn. Maak een dressing van 1 el olijfolie, 1 tl citroensap, wat gedroogde chilipeper (naar smaak) en versgemalen zout en peper.

Meng nu alle ingrediënten en de dressing door elkaar en je hebt een heerlijk voedzame salade. Ook lekker met een handje veldsla erdoor.