· 

Pancakes 2.0

Zondagmorgen.....de lekkerste ochtend van de week. Op mijn gemak opstaan (beetje uitslapen ;-) ) en dan nét wat uitgebreider ontbijten dan doordeweeks. Vaak met afbakbroodjes maar vandaag met pancakes. En met 3 koekenpannen tegelijk bakken is dat echt zo gebeurd. Ik gebruikte de mix 'sports pancakes' van Body&Fit, maar natuurlijk kun je het beslag ook heel makkelijk zelf maken. Beetje kwark, vers fruit en kaneel erbij en je hebt een heerlijk voedzaam, gezond en eiwitrijk ontbijt te pakken om je dag goed mee te beginnen. Ziet er toch uit als een gebakje?!

Je maakt het als volgt:

 

Je hebt nodig voor 4 personen:

 

200 gr volkorenmeel

4 eieren

400 ml water

1 tl vanille extract

blauwe bessen

banaan

kaneel

kwark (ik gebruikte Lindahls Kvarg vanille)

 

Hoe maak je het:

 

Klop de eieren los, voeg het water toe en mix. Voeg dan beetje bij beetje het meel toe tot er een gladde massa ontstaat. Voeg al roerende nog een theelepel vanille extract toe. Verwarm de koekepan(nen) en gebruik wat olie of vloeibare boter om in te bakken. En dan? Bakken, bakken, bakken maar.

Ik houd de reeds gebakken pancakes warm op een bord in een oven van 50 graden. Zijn ze klaar? Beleg ze dan met een laagje kwark, het fruit en wat kaneel. Eet ze!

Reactie schrijven

Commentaren: 0