· 

Snelle pasta

Niets is zo fijn om in korte tijd een lekkere en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Deze pasta is er zo'n eentje en daarom deel ik deze graag met je. Een heerlijk uitgebalanceerde maaltijd. Ik kook stiekem altijd net iets meer dan nodig zodat ik er de volgende dag bij de lunch ook nog van kan genieten ;-)

 

Wat heb je nodig:

 

400 gr volkoren penne

800 gr diepvries spinazie (vers kan natuurlijk ook)

250 gr cherry tomaatjes gehalveerd

2 kipfilets in blokjes

6 tl groene of rode pesto (ik gebruikte groene)

2 el geroosterde pijnboompitten

peper en zout

parmezaanse kaas ter garnering

 

Hoe maak je het:

 

Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak in een hapjespan de kipfilet rondom gaar en voeg wat peper en zout toe. Daarna voegde ik de, van tevoren ontdooide en dus uitgelekte, spinazie toe. Verwarm dit ca 2 minuten en voeg daarna de pesto en de cherrytomaatjes toe en breng op smaak met peper en zout. Rooster intussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de hapjes pan. Meng goed door elkaar en garneer met de parmezaanse kaas en de pijnboompitjes. Makkelijk, snel en gezond!

Reactie schrijven

Commentaren: 0