· 

Mugcake

Zin in een lekker warm en vullend ontbijtje? Dan is deze mugcake echt iets voor jou. Deze (soort van) muffin in een mok zit boordevol eiwitten en vezels die ervoor zorgen dat je energiek de dag begint. En als je alle ingrediënten de avond van tevoren alvast met elkaar mengt en in de koelkast zet, is het 's morgens alleen nog even in de magnetron. Simpel toch?! En lekker :-)

 

Wat heb je nodig:

 

1/2 banaan

1 ei

2 volle el havermout

1/2 tl bakpoeder

1 el grof gehakte noten (naar keuze)

1 el kokosrasp

1 el cacaopoeder

snuf kaneel

snufje zout 

 

Hoe maak je 'm:

 

Prak de banaan in een grote, brede mok en voeg daar een ei aan toe en kluts er doorheen. Hierna voeg je de havermout, bakpoeder, kaneel, zout, noten en kokosrasp toe. Ik maakte in totaal 4 mugcakes (voor het hele gezin) en voegde bij 2 mugcakes nog een el cacaopoeder toe. Zet nu de mok 2 min in de magnetron op 800 watt. Nog meer mugcakes te maken? Houd dan de mok nog even om de cake heen zitten door de mok omgekeerd op je bord te laten staan. Lekker met 2 el kwark of een scheutje yoghurt erbij en nog wat vers fruit naar keuze. Eet smakelijk!

Reactie schrijven

Commentaren: 0