· 

Pasta met bonen en tonijn

Pasta....ik ben er dol op! Ik zou het echt iedere dag kunnen eten. En er zijn zoveel variaties mogelijk. Dit is best een verrassende combinatie trouwens: volkoren penne met 2 soorten bonen, tonijn en ansjovis! Geïnspireerd door Francescakook.nl, die naar mijn mening heerlijke recepten post. Serieus het proberen waard. En echt krachtvoer voor de sporters onder ons; vol vezels en eiwitten. En nog eens lekker ook! O ja, struikel niet over de hoeveelheid blikjes waar overigens niets mis mee is :-)

 

Dit heb je nodig voor 4-6 personen:

 

350 gr volkoren penne

1 ui

2 tl tomatenpuree

1 blik (400 gr) gepelde tomaten of pomodorini

1 blik (160 gr) tonijn op water

1 blik (310 gr) cannelloni bonen

1 blikje (165 gr) borlotti bonen

1 blikje (45 gr) ansjovis

1 tl gemalen chili (optioneel)

zwarte peper

1 tl gedroogde tijm

olijfolie

 

Hoe maak je het:

 

Kook de penne al dente en snipper de ui. Giet de pasta af en meng er wat olijfolie doorheen.

Fruit in een grote hapjespan de ui in 2 el olijfolie. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee. Schenk het blik tomaten erbij en laat 10 min op laag vuur pruttelen. Schep de uitgelekte tonijn en bonen erdoor en laat nog eens 2 min pruttelen. Snijd de ansjovis in kleine stukjes en roer erdoor. Breng de saus op smaak met de gemalen chili, zwarte peper en gedroogde tijm. Liever niet te pittig? Laat dan de gemalen chili achterwege. Roer als laatste de pasta erdoor en warm nog even goed door. Eten er kinderen mee en houden zij niet van pittig? Druppel er dan zelf nog een paar druppeltjes tabasco doorheen.

 

Bronvermelding: www.francescakookt.nl

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0