· 

Hartige taart met spinazie en zalm

Het is altijd best een hele uitdaging steeds weer te verzinnen wat 's avonds te gaan eten. Francescakookt.nl helpt mij daar regelmatig bij :-).

Met mijn weekplanning probeer ik zoveel mogelijk rekening met de rest van het gezin te houden: wanneer en hoe laat wie sport, werkt, thuiskomt van zijn werk of welke bezigheid dan ook. Op zondag maak ik zo'n planning voor de aankomende week waarbij ik het belangrijk vind dat we niet steeds dezelfde soort gerechten eten. Variatie, daar houd ik van :-) En een voorwaarde voor mij is dat het niet alleen makkelijk en lekker moet zijn maar dat het ook bij het hele gezin in de smaak valt. Dat was het geval met deze quiche. De voorbereiding kost je 20 minuutjes en daarna doet de oven de rest. En nu maar hopen dat er nog een stukje overblijft want de volgende dag als lunch smaakt deze quiche ook nog heerlijk! 

 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

 

olijfolie

6 plakjes hartigetaart deeg

6 eieren

2 el tarwebloem

3 el crème fraiche

100 gr geraspte oude kaas

4 lente-uitjes in ringen

450 gr diepvries spinazie (ontdooid en druk al het vocht goed uit de spinazie)

200 gr gerookte zalm in stukjes

peper

 

Hoe maak je deze quiche:

 

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een quiche-vorm of springvorm in met wat olijfolie. Bekleed de bodem en zijkanten van de vorm met de deegplakjes (je kunt hier ook een rol hartigetaart deeg voor gebruiken). Roer met een garde de eieren met de tarwebloem en de crème fraiche goed door elkaar. Zorg dat het mengsel helemaal glad van structuur is. Voeg nu de geraspte kaas, lente-ui, de goed uitgelekte spinazie en gerookte zalm toe. Voeg nog wat versgemalen peper toe. Giet dan het mengsel in de vorm en bak af in ca 40 minuten. Zorg dat de vulling is gestold en het deeg krokant is. 'Wiebelt' het mengsel nog een beetje? Zet de taart dan nog ietsje langer in de oven. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Lotte (dinsdag, 02 februari 2021 16:17)

    Ik ga deze vanavond uitproberen, ben heel benieuwd!