· 

Muesli-repen met noten en pure chocolade

Als voedingscoach begeleid ik mijn cliënten naar een gezond en verantwoord eetpatroon. Een dagmenu gebaseerd op 3 volwaardige maaltijden waarbij er ook ruimte is voor tussendoortjes (bij behoefte). Veelal op basis van zo min mogelijk suiker om die suikerspiegel in balans te houden en onnodig snaaien tegen te gaan. Geheel suikervrij zijn deze muesli-repen dan ook niet maar ze bevatten wel de juiste voedingsstoffen. De pecan- en walnoten zitten vol onverzadigde vetten (hebben we absoluut nodig), vitamine E, B1 en ijzer. De dadels bevatten o.a. vezels en mineralen en de havermout zorgt voor de nodige eiwitten (en ook vezels). Al met al heel verantwoord dus! En zonder toegevoegde meuk zoals de repen uit de supermarkt.

 

Wat heb je nodig voor ca 6 mueslirepen:

 

50 gr havervlokken

200 gr dadels

30 gr walnoten

30 gr pecannoten

30 gr pure chocola (85%)

 

Hoe maak je het:

 

Maal de noten in grove stukken met de keukenmachine (of hak met een mes). Maal ook de chocolade in de keukenmachine (of hak met een mes). Meng de noten en chocoladestukjes met de havervlokken in een kom. Ontpit de dadels en meng ze in de keukenmachine tot een bal. Kneed met je handen de mix in de kom totdat je een grote plakkerige bal hebt. Bedek een cakeblik met een vel bakpapier, leg de bal erin, druk uit totdat de mix de hele bodem bedekt. Druk goed aan en haal de grote reep vervolgens uit het bakblik door voorzichtig aan het bakpapier te trekken. Snijd nu de reep in smalle repen. Leg de repen in een afgesloten trommel en laat ze uitharden.