· 

Hamburger met frites! Maar dan anders...

Het weekend staat voor de deur, yes! Voor veel mensen betekent dat ook even niet koken maar wat halen of bestellen. Natuurlijk, is op zijn tijd ook lekker en makkelijk maar of dit nou ook echt die voldoening geeft waar je op hoopte? Meestal niet..

Met deze krokante ovenfrites gemaakt van zoete aardappel (bataat is de echte naam) sla je twee vliegen in één klap. Ze zijn én heel lekker én heel makkelijk te maken en...als klap op de vuurpijl, ze geven je wél die voldoening waar je op hoopte. Misschien wist je het nog niet: zoete aardappel is helemaal geen aardappel maar een groente. Wij noemen het zoete aardappel omdat hij de structuur heeft van de vertrouwde aardappel maar dan met een lichtzoete smaak.

 

Wil je het feest compleet maken? Maak er dan nog een broodje hamburger bij, lekkerrrr!

 

Wat heb je nodig voor 4 porties:

 

1 kg zoete aardappels

4 el paneermeel of Panko

1 el gerookte paprikapoeder (ik gebruikte die van La Chinata)

1 tl zout

1 ei (blijft de paneermeel beter hechten aan de aardappel)

citroen-mayonaise

 

Wat heb je nodig voor het broodje hamburger:

 

2 volkoren of volgranen broodjes

2 vegetarische hamburgers

ijsbergsla

in plakjes gesneden tomaat

gebakken ui-ringen

gebakken ei (of een geklust ei gebakken)

avocado in plakjes 

peper en zout

 

Hoe maak je het:

 

Verwarm de oven voor op 200 graden op de heteluchtstand (worden ze net wat knapperiger).

Was en droog de aardappelen en snijd ze in reepjes van max. 1 cm dik.

Doe de frietjes in een grote kom en meng met een geklopt ei. Meng in een kommetje de paneermeel, zout en paprikapoeder met elkaar en voeg daarna bij de frites. Hussel goed door zodat alle frites goed bedekt zijn met het mengsel.

Leg de frites nu op een met bakpapier beklede pakplaat en en schuif voor 30 min. de oven in. Keer ze halverwege even om. Evt. kun je de baktijd iets verlengen. 

 

Maak intussen het broodje hamburger klaar. Het is lekker om het broodje nog even in het broodrooster te doen. Bak de hamburger met peper en zout gaar in een koekenpan of grillpan. Bak wat uiringen in de pan waar je ook de hamburger in bakt en bak een eitje. Snijd de tomaat in plakjes en maak op je broodje een mooi stapeltje van de sla, hamburger ei, ui, plakjes avocado en tomaat. Smeer evt. je broodje in met een dun laagje citroen-mayonaise.

 

Je kunt ook heel makkelijk zelf een sausje maken (nog verantwoorder natuurlijk ;-):

 2 el Griekse yoghurt

2 el honing

2 el mosterd

 

Geniet ervan!

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0