· 

Smoothie

Het liefst eet ik mijn groente en fruit vers maar als ik groente of fruit heb liggen wat niet zo heel vers meer is maar te goed is om weg te gooien, verwerk ik het in een smoothie. Zo had ik nog wat spinazie liggen, een paar blauwe bessen, een peer met een rimpelig schilletje en een banaan die was opengebarsten. Deze ingrediënten smaken nog prima bij elkaar in de blender. En dan moet ik erbij vertellen dat een smoothie met spinazie niet het eerste is wat in mij opkomt om in een smoothie te verwerken. Maar samen met het fruit erin smaakte hij echt goed.

Deze smoothie dronk ik niet als vervanger van mijn lunch maar bij mijn lunch met nog 2 volkoren crackers en een rijstwafel met pindakaas. Heerlijk!

 

Wat heb je nodig en hoe maak je 'm:

 

2 handjes bladspinazie

1 handje blauwe bessen

2 peren (met schil, zonder klokhuis)

stukje gember (geschild)

1 banaan

1 glas water

 

Doe alle ingrediënten in de blender en mixen maar! Zet de smoothie nog even in de koelkast voor je deze gaat opdrinken.