· 

Bananenbrood met blauwe bessen

Als je zorgt dat jouw 3 hoofdmaaltijden volwaardig zijn (dus de juiste voedingsstoffen bevatten) en zorgen voor voldoende verzadiging, is iets tussendoor niet persé nodig en heb je hier ook vaak geen behoefte aan. Maar het kan zijn dat je bijvoorbeeld vroeg moet opstaan en ook nog eens een lange dag voor de boeg hebt. Dan is iets extra's toch echt wel wenselijk.

Als ik zoiets van tevoren weet dan kies ik er voor om zelf iets te maken mits verantwoord, lekker en snel klaar :-)

Bananenbrood leent zich hier prima voor. Het bevat o.a. eiwitten, vezels en vitamines en is eigenlijk niet alleen lekker tussendoor maar kan ook prima na het sporten met nog wat fruit erbij of 's morgens als ontbijt met een schaaltje kwark ernaast bijvoorbeeld. Én....je kunt ook van tevoren plakken snijden en invriezen. Handig als je een dag onderweg bent; ris 's morgens een plak uit de vriezer en stop in je tas.

Ik maakte hem met 2 handjes blauwe bessen door het beslag maar je kunt ook variëren met noten of stukjes pure chocolade of een combinatie hiervan (voeg deze eventuele extra's overigens pas toe als het beslag klaar is).

 

Wat heb je nodig:

 

3 goed rijpe bananen

3 eieren

50 gram ontpitte dadels (Medjool)

125 gr havermout

50 gr volkorenmeel

1 tl vanille-extract

2 tl bakpoeder

 

Hoe maak je het:

 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de bananen en de dadels in de keukenmachine en laat even draaien tot het één massa is geworden. Hierna doe je de eieren, havermout, volkorenmeel, vanille-extract en het bakpoeder erbij. Laat alles goed met elkaar vermengt raken maar niet te lang. Het beslag doe je in een ingevette cake-vorm (of bekleedt deze met bakpapier). Zelf gebruik ik een siliconen vorm, ideaal.

Bak het brood max 45 min in de oven totdat deze mooi goudbruin is. Laat wel helemaal afkoelen voordat je hem gaat invriezen.