· 

Eiwitrijke kwarkbollen

Als voedingscoach ben ik steeds op zoek naar nieuwe recepten. Ik verzin zelf iets of ik maak of bak iets dat een beetje van mezelf is en een beetje van iemand anders maar natuurlijk gebruik ik ook regelmatig recepten van anderen. Dit recept kreeg ik doorgestuurd van een vriendin en stond in de Women's Health; één van de favorieten van 'Jet'. Ik ken haar niet maar ik ken nu haar kwarkbollen wel en ik moet zeggen, echt verrassend lekker en voedzaam! Ook nog eens super makkelijk om te maken. Hoe je ze maakt? Nou zo:

 

Wat heb je nodig voor ca 10 à 12 bollen:

 

250 gr havermout

250 gr kwark

200 gr rozijnen

1 leeggeschraapt vanillestokje of 1 tl vanille-extract

1 el bakpoeder

2 eieren

snuf zout

 

Hoe maak je ze:

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Terwijl deze opwarmt, wel je de rozijn ca 10 min in warm water. In een kom mix je alle overige ingrediënten en als de rozijnen uitgeweld zijn, meng je deze er ook doorheen. Klaar is je beslag!

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en maak van het beslag ca 10 à 12 bollen. Dit kun je het beste doen met 2 eetlepels of gebruik een ijslepel. Je bakt de bollen in 20 minuten gaar. Doe dit niet langer, anders worden ze droog. 

Geniet ervan!