· 

Chocolade kokos bonbons

Het weekend staat voor de deur, zo fijn! Even gas terug en nieuwe energie opdoen én voor mij aanleiding een lekker en verantwoord tussendoortje te maken.

Genieten van eten doe ik elke dag maar in het weekend probeer ik er een extra geniet-momentje bij te pakken en zijn nu deze heerlijke zelfgemaakte ‘bonbons’  aan de beurt. Een recept uit het boek Live, Love, Eat! van Uit Pauline's Keuken. 

Super makkelijk om te maken, super lastig om te weerstaan :-)

Ze zijn een aantal dagen houdbaar in de koelkast maar ik vrees dat ze dat niet redden…. Ik ben nl. niet de enige die ze lekker vind ;-)

 

Ben jij op zoek naar een gezond eetpatroon waarbij je kunt blijven genieten?

Zonder een lastig dieet te hoeven volgen en zonder mee te doen aan hypes, zorg ik er samen met jou voor dat jij middels verantwoorde voeding, jouw doel zult bereiken.

 

Zo maak je ca 20 van deze heerlijke bonbons:

 

Je hebt nodig:

200 gr Medjool dadels

100 gr hazelnoten

50 gr geraspte kokos + nog wat extra 

2 el cacaopoeder

2 el water

 

Je doet het volgende:

Verwijder de pitten uit de dadels en doe ze samen met de hazelnoten, 50 gr kokos, 2 el cacao en 2 el water in de keukenmachine. Laat de keukenmachine nu zijn werk doen totdat het mengsel zich tot één plakkerige bal heeft gevormd. Verdeel wat kokos op een bord en maak je handen een beetje vochtig. Vorm kleine  balletjes (of zo groot als jij denkt dat lekker is) en rol ze door de kokos. Geniet ervan!