· 

Ontbijten met banaan-eipannenkoekjes

Het is zover, de laatste zondag van de vakantie is aangebroken... Morgen beginnen de scholen weer en gaan we weer terug in het gareel. Als ik eerlijk ben hè, vind ik het ook wel weer lekker. Begrijp me niet verkeerd hoor, er gaat niets boven vakantie; alles op het gemak en kijken wat de dag brengt. Maar weer terug naar een beetje regelmaat en ritme? Niets mis mee vind ik.

 

Hoewel morgen de wekker weer om half 7 gaat (oef...), vandaag nog even lekker genieten van een rustige zondagmorgen en op het gemak ontbijten. Het ontbijt van vandaag: banaan-eipannenkoekjes met aardbeien en kokosrasp. Zo lekker kan simpel zijn. Of is het: zo simpel kan lekker zijn?

 

Zie je er tegenop weer in een 'normaal' ritme te komen waarbij je weer moet nadenken wat te eten voor het ontbijt, lunch en avondeten? Net iets teveel genoten van al dat lekkers op vakantie en wil je je vakantiekilo's graag weer kwijt? 

Neem contact met mij op en ik help graag jouw doelen te bereiken met behulp van (nog meer) lekkere, gezonde en eenvoudige recepten én natuurlijk tips en adviezen op het gebied van voeding en beweging.

 

Het recept voor de banaan-eipannenkoekjes:

(voor 1 persoon; 20 min bereidingstijd)

 

Wat heb je nodig:

1 banaan

3 el havermout

2 eieren

1 el lijnzaad

1 tl kaneel

aardbeien

evt. wat kwark of yoghurt

 

Hoe maak je het:

Meng in een blender de banaan, havermout, eieren, lijnzaad en kaneel. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak van het beslag 3 tot 5 kleine pannenkoeken. Garneer met de aardbeien en evt. wat kwark of yoghurt.