· 

Granola met cacao en noten

Vakantie…..wat een heerlijke tijd is dat toch. Even helemaal niets. En in mijn geval hoefde ik 3 weken lang niet te denken aan boodschappen doen en hoefde ik niet te bedenken wat ik zou gaan eten. Ook wel eens erg fijn. En hoewel ik ook tijdens mijn vakantie gezond probeer te blijven eten, merk ik dat ik toch de teugels wat laat vieren en minder gezonde keuzes maak. Maar hé, het is vakantie en dan gun ik mijzelf toch dat extra ijsje of lekkere drankje.

 

Zo heb ik stiekem mijn kwark met zelfgemaakte granola gemist… Die Costaricanen zijn meer van de rijst, bonen en ei als ontbijt. En dat is best lekker maar niet elke dag kan ik je vertellen ;-) Nadat ik mijn koffers had uitgepakt (en daar was ik snel mee klaar; we missen er nl. nog 2….) heb ik ’s avonds zelf granola gemaakt met cacao en noten. Heerlijk!

 

Heb jij ook zo genoten van je vakantie maar vind je het nu je weer thuis bent lastig om de weg naar een gezond eetpatroon terug te vinden? Neem dan contact met me op en laat mij jou helpen. Ik vind graag samen met jou de weg weer terug naar lekkere en verantwoorde voeding waarbij er ook ruimte is voor genieten.

 

 

Wat heb je nodig:

 

450 gr havervlokken

200 gr gemengde noten (evt. grof gehakt)

45 gr cacao

1 tl kaneel

1 tl zout

1 tl vanille-extract

150 gr honing

3 el zonnebloemolie

 

Hoe maak je het:

 

Roer goed alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg hierna de honing, de olie en het vanille extract toe en vermeng dit goed met elkaar. Stort dit mengsel van havervlokken en noten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak dit 12 min. in de oven op 170 graden. Hussel alles om en bak nog eens 12 min in de oven. Als dat is gebeurd, zet dan de heteluchtstand aan op 150 graden en bak nog af voor 5 min. Hierdoor wordt de granola lekker knapperig.